Mir se vini riniakosovare.tk

gjergj kastrioti skenderbeu

 

gjergj kastrioti  skenderbeu

Është përkujtuar në Lezhë 541 vjetori i vdekjes së heroit striot Skënderbeu, njëra prej figurave kryesore të popullit shqiptar.

Aktivitetet në nder të këtij kolosi të historisë shqiptare kanë filluar pikërisht në kishën e Shën Nikollit, aty ku me 17 janar të vitit 1468 u prenë eshtrat e heroit legjendar.

Homazhe në vendvarrimin e Skënderbeut janë kryer nga drejtues të pushtetit lokal, kishës katolike dhe qytetarë të thjeshtë, duke mbajtur të gjallë vlerën e madhe që mbart mbi supe kyhero,si mbrojtës i tokës Arbënore.

Duke shfrytëzuar ketë moment kryetari i komunës së Lezhes është shprehur se “askush qoftë historian, shqiptar apo i huaj nuk mund të hedhë dot balte mbi një figure me të tilla dimensione, siç ishte Gjergj Kastriot Skënderbeu”.

17 janari do të mbetet një datë homazhi, por edhe frymëzimi për brezat. Qyteti i lashte i Lezhës do të kujtojë dhe rikujtojë ketë legjendë të vërtete, veprën e këtij heroi të guximshëm.

Search site

© 2008 All rights reserved.